6 tips voor wanneer je energie overneemt van anderen bij het geven van een voetreflexmassage

'Ik word er helemaal zen van'

Een voetreflexmassage is niet alleen heerlijk om te ontvangen maar ook superfijn om te geven. Door de rust en de aandacht waarmee je dat doet kom je zelf ook in de flow en ik hoor regelmatig van mijn cursisten dat ze zelf 'ook helemaal zen worden' van het geven van een voetreflexmassage.

Door de rust en de aandacht word je samen een energetisch systeem. Je brengt van alles energetisch in beweging.


Bliksemafleider

Soms komt het voor dat je als bliksemafleider fungeert en dat je de energie van de ander overneemt. Je voelt de symptomen of emoties van de ander. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, vermoeidheid of verdriet. Je kunt dit zien als informatie om je voetreflexmassage zo goed mogelijk af te stemmen. In dat geval ben je er tijdens of na de behandeling weer vanaf.


Energie overnemen van anderen kan heel vervelend zijn

Het kan ook zijn dat je er na de voetreflexmassage last van houdt Je blijft deze symptomen de rest van dag voelen of je voelt je moe en uitgeput na het geven van de voetreflexmassage. En dát is natuurlijk niet de bedoeling….

Weet dat de energie van een ander nooit bij je blijft. Je kunt er niets mee en je hoeft er niets mee. Wel zo fijn als je er geen last van hebt of als je er zo snel mogelijk vanaf bent.


Je kunt hier wat aan doen

Hieronder vind je een 6 tips hoe je hiermee om kunt gaan


1. Verhoog je eigen energiefrequentie. 

Dit maakt je minder vatbaar voor de energie van de ander. Je doet dit door voor of tijdens de behandeling aan dingen te denken waar je blij van wordt, aan mensen waar je van houdt en dankbaar te zijn voor alles wat een bijdrage is aan jouw leven. Doe dingen die jou energie geven.


2. Gebruik een beschermende steen, bijvoorbeeld een labradoriet, heliotroop


3. Gebruik een auraspray die je beschermt en je energieveld reinigt, bijvoorbeeld de Clean Energy van De Groene Linde.


4. Spreek de volgende affirmatie uit en herhaal deze een aantal keer: 

Ik geef deze voetreflexmassage met de beste intentie. Alle energie die van mij is, blijft bij mij en ik neem geen energie over van de ander.


5. Aarden

Houd tijdens de voetreflexmassage je voeten op de vloer, zodat eventuele energie van de ander via de grond kan worden afgevoerd.

Ga na de voetreflexmassage even buiten wandelen en rol een aantal keer heel bewust je voeten af


6 Doe een ademhalingsoefening voordat je de voetreflexmassage begint, zodat je goed in je eigen energieveld zit.


Succes!