Jarenlang heb ik met veel plezier in het bedrijfsleven gewerkt. Samen met mijn team alles op alles zetten om de logistieke prestaties te verbeteren. Op zoek naar mogelijkheden om processen te optimaliseren. Niet harder werken, maar efficiënter.

LEES VERDER

Totdat ik op het punt kwam dat ik beleid moest uitvoeren waar ik niet meer achter kon staan en de voldoening uit mijn werk verdween. En als je zelf wel eens in een situatie heb gezeten dat je langere tijd tegen je gevoel in werkt, zul je het waarschijnlijk wel herkennen. Het trekt je leeg. Dat was ook helaas ook bij mij het geval. Ik weet het nog goed. Ik was op mijn werk en stond met wat collega’s te praten in de gang. Ineens voelde het alsof de grond onder mijn voeten verdween. Ik kon niet meer.

Van het ene op het andere moment kon ik helemaal niets meer….

Ik had wel vaker gehoord over een burn-out, maar me nooit gerealiseerd wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Een harde leerschool, ik kan niet anders zeggen. Maar het heeft me ook het nodige gebracht. In het besef dat er meer nodig was dan alleen uitrusten, ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om mijn herstel te ondersteunen.


Zo kwam ik in aanraking met voetreflextherapie. Ik was enorm onder de indruk van het effect hiervan en ik merkte dat het precies was wat ik nodig had. Toen kon ik dat nog niet zo goed uitleggen, maar des te beter voelen. Alsof alles op de goede manier werd opengezet en alle negativiteit en vermoeidheid uit mijn systeem verdween. Ik kreeg mijn energie weer terug.


En ik weet nog dat ik dacht: ‘Waarom kan niet iedereen dit? En waarom heb ik hier zelf nooit wat mee gedaan?!

“Two roads diverged in a wood, and I took the one less travelled by. And that has made all the difference.”

Het zaadje was geplant en ik besloot om te starten met de 4-jarige HBO-opleiding voetreflextherapie. Tijdens mijn opleiding ben ik al begonnen met het behandelen van vrienden en familie en ook daar waren de resultaten superpositief. Er ging een wereld voor me open. Wat een prachtig systeem is ons lichaam en wat een geweldige dingen kun je met voetreflextherapie bereiken!


Het was voor mij dan ook al snel duidelijk dat ik hiermee verder wilde. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en mijn eigen praktijk op te zetten. Een stap waar ik geen moment spijt van heb gehad. Door te werken met aandacht, te voelen wat nodig is, je écht te verbinden, ontstaat er ruimte voor verandering, waar (energetische) blokkades kunnen worden opgelost en het zelfherstellend vermogen zijn werk weer kan doen. Hierdoor kunnen fysieke en emotionele klachten verminderen of verdwijnen en je klant weer beter in zijn/haar vel gaat zitten.


De oorspronkelijke gedachte ‘waarom kan niet iedereen dit?’, liet mij niet los en zo kwam ik op het idee om voetreflexmassage meer toegankelijk te maken voor mensen in hun privé-situatie. Geen opleiding van 4 jaar, maar een korte cursus waarin je alle kennis opdoet om een goede voetreflexmassage te kunnen geven mét alle positieve effecten die daarbij horen. Dus geen klachtgerichte behandeling, maar voetreflexmassage gericht op ontspanning waarbij je het zelfherstellend vermogen stimuleert.


Ik had in het verleden al ruime ervaring opgedaan met het opzetten en geven van trainingen, dus die kennis en ervaring kon ik nu goed gebruiken. Dit ging zo goed, dat al er al snel verzoeken van collega’s kwamen om ook voor hun cursussen te organiseren en zo is Grow Opleidingen ontstaan. In de afgelopen jaren hebben we niet alleen al honderden cursisten mogen ontvangen maar ook verschillende scholingsdagen voor beroepsverenigingen mogen verzorgen. Hier ben ik enorm trots op!


En na al die jaren voel ik nog steeds verwondering. Bij al die mooie resultaten die ik dagelijks weer zie en hoor. In mijn praktijk en bij mijn cursisten. Kleine en grote geluksmomenten waar ik elke keer weer enorm van kan genieten.

Als je mij zou kennen, zou je weten dat:

Ik ongeveer 150 meter van het strand af woon.

 Ik woon hier met mijn zoon Jeroen en dochter Fleur.

We dezelfde humor hebben en verschrikkelijk kunnen lachen.

Als we in de lach schieten is er geen houden meer aan. 

Ik houd van het strand, en de zee.

Als ik mijn raam open zet kan ik de zee horen ruisen. Het geeft een soort permanent vakantie gevoel. Als het even kan lig ik in de golven (ook in de winter).

Ik kan niet zonder:

Spelletjes, boeken én chocola!

Mijn motto is:

Je kunt altijd meer dan dat je denkt.

Nu weet je een beetje wie ik ben. Uiteraard ben ik erg benieuwd naar jou? Wat is jouw verhaal? Wat doe je? Herken jij je hierin en wat herken je zoal? 

Wat vertellen anderen over mij...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ik voelde me echt gezien!

Eugenie is een hele krachtige vrouw die niet alleen vakkundig de vragen beantwoordt maar die ook aanvoelt wat er daadwerkelijk aan de hand is. Ze bied veel meer dan alleen een cursus voetreflexmassage. Ze heeft mij, uit zichzelf, streng en liefdevol toegesproken en adviezen gegeven voor de opening van mijn praktijk. Dat had ik zo erg nodig! Ik voelde me echt gezien, en dit terwijl ik het nog geen eens uitgesproken had. 


Op de praktiujkldag werden we warm ontvangen en goed geholpen met kleine aanpassingen van de grepen om een nog effectievere en fijnere massage te geven. Daarnaast heeft ze ook een goede nazorg geleverd. Zó dankbaar dat ik deze prachtige vrouw heb mogen ontmoeten!


Nance Dalton - ayurvedisch therapeut

Ms. Nameless
Add Your Stars
Duidelijk en passievol
Eugenie is een enthousiaste en lieve dame met het hart op de goede plek en die verstand van zaken heeft. Ze denkt mee en staat open voor vragen. Heb met veel plezier de metamorfosemassage en de voetreflexmassage cursus bij haar mogen volgen. Ze is duidelijk en passievol. Een echte aanrader.


Wietske de Meer - Nagelstyliste

Ms. Nameless
Add Your Stars
Heel veel geleerd
Heel veel geleerd van Eugenie. Kan nu zelfverzekerd van start gaan met de uitbreiding van mijn met voetreflexmassage en lymfedrainage. Bedankt voor de duidelijke lessen. Ik heb er veel aangehad!


Pnina Uzan - pedicure

Ms. Nameless
Add Your Stars