Mijn missie is om voetreflexologie voor iedereen bereikbaar te maken

Plenty of space for a smooth sub-title!

Van het ene op het andere moment kon ik niets meer…

Ik weet het nog goed. Ik was op mijn werk en stond met wat collega’s te praten in de gang.

Ineens voelde het alsof de grond onder mijn voeten verdween. Ik kon niet meer….


Ik houd van hard werken, ben enthousiast en een echte doorzetter. 

Helaas kun je jezelf daarmee ook behoorlijk voorbij rennen. En dat was precies wat er gebeurde.

Onvoldoende stilstaan bij wat ik deed en of dit nog bij me paste maakte dat mijn batterij niet meer voldoende werd opgeladen.

Met een stevige burn-out tot gevolg. Van het ene op het andere moment kon ik helemaal niets meer….


Ik had wel vaker gehoord over een burn-out, maar me nooit gerealiseerd wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Een harde leerschool, ik kan niet anders zeggen. In het besef dat er meer nodig was dan alleen uitrusten, ben ik op zoek gegaan naar manieren om mijn herstel te ondersteunen. Zo kwam ik in aanraking met voetreflextherapie. Ik heb toen zelf mogen ervaren hoe krachtig de werking van voetreflexologie kan zijn. Dankzij de behandelingen die ik toen heb ondergaan kwam mijn herstel in een stroomversnelling en kreeg ik mijn energie weer terug.

 

Ik was hier behoorlijk van onder de indruk en ik weet nog dat ik dacht: ‘Waarom kan niet iedereen dit?  En waarom heb ik hier zelf nooit wat mee gedaan?! 

“The whole secret of a successful life is to find out what is one’s destiny to do, and then do it.”

 -Henry Ford -


Het zaadje was geplant en ik besloot om te starten met de 4-jarige HBO-opleiding voetreflextherapie. Er ging een wereld voor me open. Wat een prachtig systeem is ons lichaam en wat een geweldige dingen kun je met voetreflextherapie bereiken! 

 

Het was voor mij al snel duidelijk dat ik hiermee verder wilde. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en mijn eigen praktijk op te zetten. Een stap waar ik geen moment spijt van heb gehad.


Door te werken met aandacht, te voelen wat nodig is en je echt te verbinden ontstaat er een hele mooie wisselwerking met degene die je masseert.  De ruimte voor verandering, waar (energetische) blokkades kunnen worden opgelost en het zelfherstellend vermogen zijn werk weer kan doen waardoor fysieke klachten verdwijnen en je klant weer beter in zijn/haar vel gaat zitten.


De oorspronkelijke gedachte ‘waarom kan niet iedereen dit?’, liet mij niet los en zo kwam ik op het idee om voetreflexmassage meer toegankelijk te maken voor mensen in hun privé-situatie. Geen opleiding van 4 jaar, maar een korte cursus waarin je alle kennis opdoet om een goede voetreflexmassage te kunnen geven mét alle positieve effecten die daarbij horen. Dus geen klachtgerichte behandeling, maar voetreflexmassage gericht op ontspanning waarbij je het zelfherstellend vermogen stimuleert.

 

Ik had in het verleden al ruime ervaring opgedaan met het opzetten en geven van trainingen, dus die kennis en ervaring kon ik nu goed gebruiken. Dit ging zo goed, dat al er al snel verzoeken van collega’s kwamen om ook voor hun cursussen te organiseren en zo is Grow Opleidingen ontstaan. In de afgelopen jaren hebben we niet alleen al honderden cursisten mogen ontvangen maar ook verschillende scholingsdagen voor beroepsverenigingen mogen verzorgen. Hier ben ik enorm trots op!

 

En na al die jaren voel ik nog steeds verwondering.

Bij al die mooie resultaten die ik dagelijks weer zie en hoor. In mijn praktijk en bij mijn cursisten. Kleine en grote geluksmomenten waar ik elke keer weer enorm van kan genieten.


Als je mij zou kennen, zou je weten dat:

  • Ik in de kop van Noord-Holland woon met mijn zoon Jeroen en dochter Fleur

  • We dezelfde humor hebben en verschrikkelijk kunnen lachen. Als we in de lach schieten is er geen houden meer aan.

  • Dol ben op spelletjes en zeezwemmen (ook in de winter)

  • Verslaafd ben aan lezen en chocola

  • Mijn motto is: je kunt altijd meer dan dat je denkt.


Wat vertellen anderen over mij...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ik voelde me echt gezien!

Eugenie is een hele krachtige vrouw die niet alleen vakkundig de vragen beantwoordt maar die ook aanvoelt wat er daadwerkelijk aan de hand is. Ze bied veel meer dan alleen een cursus voetreflexmassage. Ze heeft mij, uit zichzelf, streng en liefdevol toegesproken en adviezen gegeven voor de opening van mijn praktijk. Dat had ik zo erg nodig! Ik voelde me echt gezien, en dit terwijl ik het nog geen eens uitgesproken had. 


Op de praktiujkldag werden we warm ontvangen en goed geholpen met kleine aanpassingen van de grepen om een nog effectievere en fijnere massage te geven. Daarnaast heeft ze ook een goede nazorg geleverd. Zó dankbaar dat ik deze prachtige vrouw heb mogen ontmoeten!


Nance Dalton - ayurvedisch therapeut

Ms. Nameless
Add Your Stars
Duidelijk en passievol
Eugenie is een enthousiaste en lieve dame met het hart op de goede plek en die verstand van zaken heeft. Ze denkt mee en staat open voor vragen. Heb met veel plezier de metamorfosemassage en de voetreflexmassage cursus bij haar mogen volgen. Ze is duidelijk en passievol. Een echte aanrader.


Wietske de Meer - Nagelstyliste

Ms. Nameless
Add Your Stars
Heel veel geleerd
Heel veel geleerd van Eugenie. Kan nu zelfverzekerd van start gaan met de uitbreiding van mijn met voetreflexmassage en lymfedrainage. Bedankt voor de duidelijke lessen. Ik heb er veel aangehad!


Pnina Uzan - pedicure

Ms. Nameless
Add Your Stars