Voetreflextherapie bij Slaapklachten

online cursus inclusief praktijkles

Ontdek hoe je jouw klanten kunt helpen bij het ontwikkelen van een gezond slaappatroon

Praktijkles op donderdag 20 juni 2024

Kleine groepen

Door de kleine groepen is ver voor iedereen voldoende aandacht zodat je zeker weet dat je de stof beheerst als je weer naar huis gaat.


Uniek concept

De combinatie online lessen ter voorbereiding en herhaling tijdens de praktijkles zorgt ervoor dat de stof goed blijft hangen.


Lifetime toegang

Levenslang toegang tot de lesstof zodat je altijd weer kunt opfrissen.


Ruim 20% van de volwassen Nederlanders ervaart slaapproblemen. Denk hierbij aan problemen met inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden. Slecht slapen heeft een negatieve invloed op de gezondheid. Er is een verband aangetoond tussen slaapklachten en het ontstaan van diabetes, depressie, obesitas en cardiovasculaire aandoeningen.


Slaapproblemen, de mogelijke oorzaken én de gevolgen worden niet altijd als zodanig herkend of onderkend terwijl een goed slaappatroon van groot belang is voor een goede gezondheid. Gelukkig kun je een goed slaappatroon ondersteunen met voetreflextherapie.


Een goede nacht is de spiegel van de dag

Een goede slaap is het resultaat van de activiteiten overdag, van de gedachten en voldoening die je hebt en de liefde die je hebt gegeven en mogen ontvangen. Om slaapproblemen aan te pakken kijk je, naast andere factoren, naar de activiteiten overdag. Hoe zit het met de balans tussen het lichaam, het denken, de emoties en de zingeving....

Na het volgen van de cursus

➤  Beheers je de grepen en technieken voor het bevorderen van een goed slaappatroon

➤  Weet je wat een normaal slaappatroon is, rekening houdend met de levensfase waarin iemand zit

➤  Ken je de invloed van het zenuwstelsel en het hormoonstelsel op het slaappatroon

➤  Ken je de mogelijke oorzaken van slaapstoornissen en de reguliere behandeling

➤  Beschik je over een  goede anamnese met betrekking tot de slaapproblematiek en een overzicht van de mogelijkheden van voetreflextherapie

➤  Beschik je over een aantal zelfhulp oefeneningen die je mee kunt geven aan je klant

Wat vonden anderen ervan...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Fijne verdieping, goed verzorgd
 "Een hele fijne bijscholing gehad over Voetreflex bij slaapklachten. Echt de moeite waard. En niet onbelangrijk, de verzorging eromheen was geweldig."


- Carolien van de Glind Delzenne  -
Ms. Nameless
Add Your Stars
Ik pas het toe in de praktijk
"De bijscholing over slaapproblemen kan ik aanbevelen. De dag was goed verzorgd en we hebben een mooie behandeling geleerd die ondersteunt bij slaapproblemen. Ik werk er mee in de praktijk, mijn cliënten reageren er goed op. Doordat de behandeling gericht is op het kalmeren van het hoofd en op diepe ontspanning, kan ik deze ook aanbevelen bij stress en hoge bloeddruk."


- Anita Heijnen - voetreflextherapeut

Ms. Nameless
Add Your Stars

Ook mijn man heeft er baat bij 😉

"Ik heb zowel de Lymfedrainage via Reflexologie als de Voetreflextherapie bij Slaapklachten gedaan. De cursisten kregen prima ondersteuning: alle grepen zijn instructievideo's kunnen ongelimiteerd bestudeerd en bekeken worden. Afgerond met de praktijkles ben ik heel erg tevreden met het resultaat. Mijn man (en daardoor ikzelf dus ook 😉) had er baat bij!"


-Liesbethe Sprenger -  voetreflextherapeut

Ms. Nameless
Add Your Stars

Opzet van de cursus

Na inschrijving ontvang je direct toegang tot het volledige cursusmateriaal.

Deze bestaat uit een online lessen voor zowel de theorie als het voetreflexgedeelte. Je volgt de online lessen zelfstandig en in je eigen tempo ter voorbereiding op de praktijkles. 


Tijdens de praktijkles ontvang je de reader met uitgebreide uitleg en nemen we de belangrijkste punten van de theorie nog even door. Ook bespreken we de complete behandeling en wordt deze voorgedaan. Daarna ga je deze onder begeleiding uitwisselen met een mede-cursist.


Onze ervaring is dat door de zelfstandige voorbereiding en de herhaling tijdens de praktijkles de stof beter blijft hangen en de behandeling direct toegepast wordt in de praktijk.


Ook fijn om te weten: je houdt life-time toegang tot het cursusmateriaal dus je kunt zo vaak terugkijken als je wilt. Ook na de praktijkles


€ 150,-

Voetreflextherapie bij Slaapklachten

➢  Alle theorie lessen online

➢  Alle grepen en technieken in overzichtelijke instructievideo's

➢  Life-time toegang tot het online cursusmateriaal

➢  Studeren in je eigen tempo, in je vertrouwde omgeving

➢  Direct toegang tot de volledige cursus

➢  Deelname aan praktijkles (4 uren) op donderdag 20 juni

➢  Certificaat (na deelname praktijkles)

➢  Inclusief reader, koffie/thee

➢  Geaccrediteerd door VNRT en KTNO (K11550) en erkend door BATC, FAGT, NVST, VBAG en VIV.

➢  Je kunt direct starten!

Start vandaag nog!