Eugenie KantIk ben Eugenie Kant, HBO medisch opgeleid voetreflextherapeut en docent voetreflexologie.


Mijn missie is om voetreflexologie voor iedereen bereikbaar te maken, door behandelingen in mijn praktijk én door middel van het geven van geaccrediteerde (bij)scholingen aan therapeuten, schoonheidsspecialisten, pedicures en masseurs.
Ik kreeg een burn-out …Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heb ik de overstap gemaakt naar de natuurgeneeskunde.

Vaak krijg ik de vraag wat mij tot deze ongebruikelijke stap gebracht heeft.


Ik houd van hard werken, ben enthousiast en een echte doorzetter. Helaas kun je jezelf daarmee ook behoorlijk voorbij rennen. En dat was precies wat er gebeurde. Onvoldoende stilstaan bij wat ik deed en of dit nog bij me paste maakte dat mijn batterij niet meer voldoende werd opgeladen. Het gevolg was dat ik in een stevige burn-out ben beland. 


Een harde leerschool!

In het besef dat er meer nodig was dan alleen uitrusten ben ik op zoek gegaan naar manieren om mijn herstel te ondersteunen. Zo kwam ik in aanraking met Voetreflextherapie. Ik heb toen zelf mogen ervaren hoe krachtig de werking van voetreflexologie kan zijn. Dankzij de behandelingen die ik toen heb ondergaan kwam mijn herstel in een stroomversnelling en kreeg ik mijn energie weer terug.


Ik was hier behoorlijk van onder de indruk en ik weet nog dat ik dacht: ‘Waarom kan niet iedereen dit?  En waarom heb ik hier zelf nooit wat mee gedaan….?! 

“The whole secret of a successful life is to find out what is one’s destiny to do, and then do it.”

 -Henry Ford -

In 2012 ben ik gestart met de opleiding HBO Voetreflextherapie. Er ging een wereld voor me open. Wat een prachtig systeem is ons lichaam en wat een geweldige dingen kun je met Voetreflextherapie bereiken! 


Het was voor mij al snel duidelijk dat ik hier mee verder wilde. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en mijn eigen praktijk op te zetten. Een stap waar ik geen moment spijt van heb gehad.


Door te werken met aandacht, te voelen wat nodig is en je echt te verbinden ontstaat er een hele mooie wisselwerking. De ruimte voor verandering, waar (energetische) blokkades kunnen worden opgelost en het zelfherstellend vermogen zijn werk weer kan doen. 


En na al die jaren voel ik nog steeds verwondering.

Bij al die mooie resultaten die ik dagelijks weer zie en hoor. In mijn praktijk en bij mijn cursisten.

Kleine en grote geluksmomenten waar ik elke keer weer enorm van kan genieten.


En nu ben ik benieuwd naar jou.

Wat is jouw verhaal?

Laat het me weten via de mail: info@growopleidingen.nl


Hartelijke groeten,

Eugenie