Grow Opleidingen

Voetreflextherapie bij stressklachten

5 maart 2021 in Tuitjenhorn

Grow Opleidingen|Voetreflextherapie bij Stressklachten

Steeds meer mensen ervaren stress in hun dagelijks leven. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out.


Stress wordt niet alleen veroorzaakt door hoge werkdruk maar ook door bijvoorbeeld verkeerde voeding, gedachten, een te hoge of lage bloedsuikerspiegel, toxines, etc.

 

Stress is een gezonde reactie van het lichaam op een ongezonde toestand. Dit kant teveel en te hard werken zijn maar ook worden veroorzaakt door een slecht eetpatroon, teveel prikkels of bijvoorbeeld mentale druk.

Een beetje stress is geen probleem, mits het wordt afgewisseld met periodes van rust en ontspanning, waarin je lijf de tijd krijgt om te herstellen. Permanente stress is een echter bedreiging voor de gezondheid.

 

Deze bijscholing duurt 1 dag.

We starten 's ochtends met een theorie gedeelte waarbij je leert:

- wat stress is en waardoor het wordt veroorzaakt

- wat er in het lichaam gebeurt bij acute en langdurige stress

- welke schade er in het lichaam kan ontstaan bij langdurige stress en waarom

- wat de symptomen zijn van stress en hoe je deze bij je cliënten kunt herkennen

 

Ook leer je een aantal praktische handvaten om mee te geven aan je client. Deze handvaten zijn er op gericht om (de gevolgen) van stress te reduceren via leefwijze en voeding.

 

In de middag gaan we aan de slag met de behandeling "Voetreflextherapie bij stress klachten". Tijdens dit praktijkgedeelte leer je een zeer zachte voetreflexbehandeling die er op is gericht de balans in het lichaam weer te herstellen, rekening houdend met het overprikkelde systeem.

We oefenen op elkaar.

 

 

Je ontvangt een map waarin de massage uitgebreid beschreven staat, ondersteund met foto’s. Na de bijscholing ontvang je ter ondersteuning van het oefenen een link naar de instructiefilm met de massage.

 

De kosten bedragen € 135,00 per persoon inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en een gezonde lunch.Tijd: 9.30 -16.30

 

Accreditatie door KTNO (K9424).

Erkend door de BATC, NVST, CAT, VVET, VIV en VBAG.

VNRT: geaccrediteerd voor 10A punten.

 

 

© Grow Opleidingen 2017 - 2020           algemene voorwaarden       Privacystatement